glad krop og sjæl

At vende tilbage til kroppen, at få kroppens ressourcer i spil gentager jeg igen og igen. Og grunden til det er…
Når vi vender tilbage til kroppen: mærker den, aktiverer den gennem leg, dans, bevægelse, åndedræt, afspænding, kontakt med naturen, varme bade, nærende mad, så vågner SANSNINGEN og KROPPENS egen bevidsthed.

Det vil sige at det liv, der er kroppens eget liv, kommer tilstede. Kroppen åbner sig. Udvider sig. Alle de lag, der tilsammen udgør kroppens indre kommunikation bliver mere levende. Vi kan tale om det konkret; som bedre cirkulation og bevægelighed i bindevæv, celler, blod, nerver, hormoner. En bedre kommunikation mellem krop og hjerne.

Når vi vender tilbage til kroppen, kan vi opleve, at der er mere energi og liv, og bedre plads til at slappe af og være med det der er. Vi kan mærke følelser igen og den livfuldhed det bringer. Hvis det var som havet, så kan vi se, at bølgerne bliver roligere efter stormen, og det bliver muligt at give slip, komme mere i accept og ro.

De fleste af os genkender den modstand, der rejser sig når vi er fanget i tanker og stress. Det er svært fra det at få fat i den konstruktive energi, der leder opmærksomheden tilbage til krop og følelser. Overlevelsesenergien er som en stærk strøm, vi fanges ind i, og fokus i beredskabet er at komme væk fra den ubehagelige situation, holde tempo farten ned, tage kontrol, ikke slappe af.

Det kræver vedholdenhed og tillid at gå gennem den spænding og blive ved med at insistere på at bringe opmærksomheden og nærværet i kontakt – ind i kroppen og følelserne. Noget der kan vokse af erfaring med processen og kontinuerlig træning af kropsopmærksomhed og nærværstræning.

Du kan hjælpe dig selv med masser af lette tricks der nærer den overgang: varme bade, fodbade, selvmassage, gåture, varm suppe, tidligt i seng, kys og kram, – hvis du har nogen du kan kysse og kramme. Og du kan bevæge dig til musik, lytte til musik, synge, svinge dig rundt….. Hvad du ved din krop kan lide. Alt sammen noget, der kan lokke sjælen til at vende tilbage….

De bedste tanker
Heidi