Om meditation

Om meditation

Tid til at komme til stede trække vejret
lande i kroppen.
Tid til at mærke følelser og hjerte
stilne tankerne.
Tid til skabe pauser og mellemrum
mærke livet.
Tid til at observere og være,
bevidsthed.

Meditation er for dig der har brug for en omsorgsfuld pause for krop og sjæl. En pause, hvor nærvær og ro er i fokus. En kærlig pause, hvor du møder dig selv med accept og åbenhed. Et venligt rum, hvor det er muligt at give slip og tillade dig at være med det, der fylder i livet.

Nærværet kan etableres i alle livets aktiviteter og rum. Vi kan – i alt hvad vi er og gør – opdage hvordan opmærksomhed og venlighed kan åbne perspektiv, tid og rum.

En tilgang, der gør det muligt at sænke paraderne og få adgang til en mere balanceret oplevelse af dig selv – og se på dig selv og verden med mere klarhed og mildhed.

Nærværet kan trænes og blive mere forankret. Det er en gradvis opbygning af erfaringer: bevidst kropssansning, bevidst hjertekontakt, bevidst registrering af hvad der foregår i krop og sind.

Erfaringer der bliver til et indre landkort du kan orientere dig efter. Et landkort, du med tiden kan blive så tryg ved, at du kan give mere slip, og fordybe nærværet yderligere.

Og nærværet har brug for tid.

De daglige pauser og mellemrum er livsnødvendige. Vedvarende fordybelse skaber et dybere og mere stabilt fundament for hverdagens praksis og pauser. De skaber og konsoliderer stier i det indre landskab, så nærværet kan bliver mere tilgængelig, selv i pressede situationer.

I meditationen dyrker du nærværets have, du skaber en frugtbar muld, noget smukt kan vokse i, finder indsigt og inspiration.

Og skaber bevidsthed.


Mit meditationsunivers
På min blog opdaterer jeg løbende nye lydfiler (mp3) med meditationer – lydfilerne optager jeg i hjemmestudiet, så der kan være baggrundslyde oa.

Lydfilerne kan du bruge som støtte til fordybelse og pauser i løbet af dagen; på arbejdet, når du er ude i byen, et fredeligt sted i en park eller i dit hjem. Øvelserne skulle gerne give en god kontakt til dig selv og til din livsenergi.

Del gerne i dit netværk og send gerne ris, ros og ønsker!

 

fra stress til glæde

meditation og en glad krop